Pandispan genovez cu mere

de Sylvia in Prajituri, 4 Feb 2010 | 7543 vizualizari

 

Pentru serile tot mai lungi care vin in care adesea ne gasim cu o ceasca cu ceai fierbinte in mana va propun aceasta reteta pe care am luat-o dintr-o carte cu prajituri ” Colectia casei ” luata din Romania .

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mari curatate si cu miezul scos,
  • 20 grame unt fara sare,
  • 20 grame zahar vanilat,
  • 3 oua,
  • 60 grame zahar tos,
  • o lingurita esenta de vanilie,
  • 90 grame faina,
  • o lingurita scortisoara macinata,
  • 20 grame unt fara sare moale dar rece.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan genovez cu mere:

 Preparare :  se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se  tapeteaza cu unt si hartie de copt tava rotunda. Se taie rondele 2 mere si cubulete cel de-al treilea mar. 

  Intr-o tigaie se topeste la foc mic  cele 20 grame de unt si zaharul vanilat si se caramelizeaza merele, incepem cu feliile de mere pe care apoi le asezam pe fundul tavii in asa fel incat sa acoperim toata suprafata , iar apoi caramelizam cubuletele de mere si le scoatem la racit.

  Punem un vas mai mare cu apa si lasam sa dea un clocot si o luam de pe foc. Peste el punem un bol potrivit ca marima astfel incat fundul bolului sa nu atinga apa . In acest bol se amesteca cele trei oua cu zaharul si esenta de vanilie, le mixam bine pana se albesc si isi tripleaza volumul. Se scoate bolul de pe vasul cu apa si se amesteca pana se raceste compozitia, apoi  adaugam faina si scortisoara amestecand incet pana la omogenizare.

  Adaugam si cele 20 de grame de unt topit si amestecam incet  iar apoi cu o lingura punem merele cubulete caramelizate si amestecam pana la omogenizare. Se toarna compozitia in tava peste feliile de mere si se da la cuptor pentru 30 de minute, pana cand prajitura se rumeneste deasupra si introducand un betisor de lemn in interiorul acestei se constata ca acesta iese curat . Se lasa la racit 10 minute dupa ce se scoate din cuptor inainte de a se scoate din tava.

  Eu am presarat peste ea scortisoara deoarece ador combinatia de scortisoara si mar. Se serveste calduta cu un ceai aromat fierbinte, este delicioasa si foarte lejera

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan genovez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

diana_k 1

04.02.2010, 16:51

foarte buna prajitura

Sylvia 1

04.02.2010, 17:06

Mulumesc pentru aprecieri, mai este pentru toata lumea Si eu sunt foarte mare admiratoase a desertului lejer ca regula si cel cu mere e preferatul meu

rivka 1

04.02.2010, 17:24

arata fff fain sylv, nu mai apuc sa tin pasul cu tot ce postati...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Rudy